Blinibioscoop is niet-commercieel, onafhankelijk en voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze bezoekers en donateurs.Steun ons Wij hebben jouw steun hard nodig!
  Films, lezingen en debatten over post-Sovjetstaten. Elke derde zondag van de maand.

   

  • maart 13, 2019

  Kom op 26 maart naar de speciale vertoning van de film The Trial: The State of Russia vs. Oleg Sentsov van Askold Kurov tijdens het Movies that Matter Festival 2019.

  De Oekraïense filmmaker Oleg Sentsov wordt door de Russische staat beschuldigd van terrorisme en werd in 2015 veroordeeld tot twintig jaar celstraf. In de film The Trial: State of Russia vs. Oleg Sentsov volgen we het sterk gepolitiseerde proces, dat door Amnesty International een ‘cynisch showproces’ werd genoemd. Het Europees Parlement reikt de Sacharovprijs jaarlijks uit aan personen die zich op bijzondere wijze inzetten voor mensenrechten wereldwijd. In 2018 ging de prijs naar Oleg Sentsov.

  Na afloop van de vertoning zal een panel onder leiding van Kysia Hekster in discussie gaan over de rechtszaak tegen Oleg Sentsov, de crisis in de Krim en de laatste ontwikkelingen. Aanwezig zijn Natalia Kaplan, de nicht en woordvoerster van Oleg Sentsov; de regisseur van The Trial, Askold Kurov; de Nederlandse filmmaker Jos Stelling; en Vasyl Cherepanyn, de directeur van het Visual Culture Research Center in Kiev.

  Dit event is GRATIS toegankelijk, inclusief 1 consumptie. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. Sacharovprijs.

  Programma:
  19:30 - deuren open
  20:00 - introductie en filmvertoning
  21:15 - paneldiscussie
  22:00 - muziek en borrel
  23:30 - einde

  Locatie: Theater aan het Spui, Grote Zaal.

  De film is in het Engels ondertiteld. De paneldiscussie zal ook in het Engels plaatsvinden.

   

   

  Nieuwsbrief

  Altijd op de hoogte van filmmiddagen? Schrijft u in voor onze nieuwsbrief.
  captcha 

  Laatste BLOGBERICHTEN

  Zwarte Muil (Recensie)

  januari 11, 2020

  Opening 11-e seizoen

  augustus 21, 2019

  Speciale vertoning

  maart 13, 2019

  Met dank aan

  Copyright © 2019 Blinibioscoop. All Rights Reserved.