Blinibioscoop is niet-commercieel, onafhankelijk en voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze bezoekers en donateurs.Steun ons Wij hebben jouw steun hard nodig!
  Films, lezingen en debatten over post-Sovjetstaten. Elke derde zondag van de maand.

   

  • februari 06, 2019

  Vandaag (6 februari) is Andrej Zvjagintsev jarig. De Russische regisseur werd op 6 februari 1964 geboren in Novisibirsk en wordt vandaag 55 jaar.

  Hij is vooral bekend geworden om zijn controversiële debuutfilm “The Return” (Vozvraschenie), maar ook zijn vervolgfilms maakten internationaal indruk en werden overladen met talloze nominaties en prijzen.
  Aanvankelijk werd Zvjagintsev’s populariteit breed gedragen, zelfs in Moskou, maar inmiddels is de liefde vanuit laatstgenoemde kringen flink bekoeld, vooral nadat de regisseur ook eigentijdse politici een spiegel voorhield.
  Hij ontvangt al een tijd geen financiële steun meer van het Nationaal Filmfonds en is verketterd in Russisch-Orthodoxe kringen. Zijn “Leviathan” werd door de altijd uitgesproken politicus Vladimir Zjirinovski “vuiligheid” genoemd en de Minister van Cultuur, Vladimir Medinski, ontwierp in reactie op de film nieuwe richtlijnen om de productie van films tegen te gaan die Rusland demoniseren.

       
  Vladimir Zjirinovski rekent af met Leviathan:

   

  Zelf een oordeel vellen over de films van Zvjagintsev? Mis dan zeker onderstaande titels niet!

  Nieuwsbrief

  Altijd op de hoogte van filmmiddagen? Schrijft u in voor onze nieuwsbrief.
  captcha 

  Laatste BLOGBERICHTEN

  Zwarte Muil (Recensie)

  januari 11, 2020

  Opening 11-e seizoen

  augustus 21, 2019

  Speciale vertoning

  maart 13, 2019

  Met dank aan

  Copyright © 2019 Blinibioscoop. All Rights Reserved.