Blinibioscoop is niet-commercieel, onafhankelijk en voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze bezoekers en donateurs.Steun ons Wij hebben jouw steun hard nodig!
  Films, lezingen en debatten over post-Sovjetstaten. Elke derde zondag van de maand.

   

  Dovlatov

  Dovlatov

  126 min.
  6.5

  Drama

  • Regisseur: Aleksey German
  • Release: donderdag, 11 juli 2019
  • Taal: Russisch gesproken, Engels ondertiteld
  • in Blinibioscoop: vrijdag, 18 oktober 2019
  • Adres: Ruivenstraat 81, 3036 DD Rotterdam
  • Tijd: Filmavond begint om 19.00 uur. Inloop va 18.30 uur.
  • Toegangsprijs: gratis met Club Card incl. onbeperkt pannenkoeken (zolang de voorraad strekt)
  Leningrad, november 1971. De stad is gehuld in mist. Opnieuw wordt een verjaardag van de revolutie gevierd, maar het land kent geen vooruitgang - politiek, economisch of cultureel. Sergei ervaart deze stagnatie ook in zijn eigen leven. De manuscripten van de jonge schrijver worden regelmatig afgewezen door de officiële media; er is geen plek voor zijn eigenwijze kijk op de dingen en de mensen. Sergei is echter vastbesloten om een normaal leven te leiden met zijn vrouw Lena en dochter Katja. Hij wil schrijven over wat hij om zich heen ziet: over de arbeiders op de scheepswerven of de bouw van de metro, waar op een dag de lichamen van dertig kinderen die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gedood, worden blootgelegd.

  Deze filmmiddag is al geweest Reserveren is niet meer mogelijk.

   
  Delen

  Aleksei German Jr. maakt gebruik van grootse scenes en lange trackingshots om de wereld van de Russisch-Joodse schrijver Sergei Dovlatov (1941-1990) op te roepen. Diens briljante ironische teksten waren verboden in de Sovjet-Unie onder Brezjnev. Het tragikomische portret van rebellie en aanpassing toont ook een tijdperk van destructieve stagnatie.

  Aleksei German Jr. (Moskou, 1976) studeerde aan het Gerasimov Institute of Cinematography (VGIK). Zijn speelfilmdebuut The Last Train won de Luigi de Laurentiis Special Mention Award op het filmfestival van Venetië in 2003. Zijn derde film Paper Soldier (2008) was ook te zien in Venetië, waar hij onder andere de Zilveren Leeuw voor Beste Regie won. Under Electric Clouds werd geselecteerd voor de competitie van Berlijn in 2015.

  Spreker

  GRETSKE DE HAAN
  GRETSKE DE HAAN
  is literair vertaler. Ze vertaalde 'Wat er op het spel staat' van Michaïl Gorbatsjov, 'De salamander en andere duistere verhalen' van Vladimir Odojevski, 'De dag van de opritsjnik' van Vladimir Sorokin.

  Andere vertoningen

  Nieuwsbrief

  Altijd op de hoogte van filmmiddagen? Schrijft u in voor onze nieuwsbrief.
  captcha 

  Laatste BLOGBERICHTEN

  Zwarte Muil (Recensie)

  januari 11, 2020

  Opening 11-e seizoen

  augustus 21, 2019

  Speciale vertoning

  maart 13, 2019

  Met dank aan

  Copyright © 2019 Blinibioscoop. All Rights Reserved.