Blinibioscoop is niet-commercieel, onafhankelijk en voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze bezoekers en donateurs.Steun ons Wij hebben jouw steun hard nodig!
  Films, lezingen en debatten over post-Sovjetstaten. Elke derde zondag van de maand.

   

  Sochi - all in the game

  Sochi - all in the game

  50 min
  5.0

  Documentaire

  • Regisseur: Christine van Hout
  • Release: woensdag, 09 maart 2016
  • Taal: Russisch, Nederlands ondertiteld
  • in Blinibioscoop: zondag, 20 januari 2019
  • Tijd: Filmmiddag begint om 15.00 uur. Inloop va 14.30 uur.
  In deze film zijn beelden te zien van het Olympisch Park, het nieuwe dorp gebouwd voor mensen die moesten verhuizen vanwege de bouw van het Olympisch park, de stad Sotjsi met alle nieuwe gebouwen, de kust, sporters op het strand, het Olympisch skigebied en een tulp kwekerij. Inwoners van Sotsji en enkele toeristen vertellen over het leven in Sotjsi, hoe ze denken over Poetin, de MH 17 ramp, de moord op Nemtsov, de oorlog in Oekraine, Amerkia, Europa en Nederland. Mensen met een wat kritischere blik op Poetin en zijn beleid wilden niets vertellen voor de camera en als ze al kritiek wilden uiten dan wilde men niet in beeld.

  Deze filmmiddag is al geweest Reserveren is niet meer mogelijk.

  Christine van Hout zal de film inleiden en na afloop antwoorden geven op al uw vragen.

  Delen
  Tijdens mijn werkende bestaan als cognitief gedragstherapeut fantaseerde ik graag of ik nog wat anders kon gaan doen. Ik kon aardig fotograferen, maar niet goed genoeg om daar mijn beroep van te maken. Na een reis door Rusland besloot ik Russisch te gaan studeren, wat het interessanter voor mij maakte om in Oost Europa te reizen. In de jaren negentig ben ik tijdens mijn vakanties fietsreizen gaan uitzetten in Rusland en op de Krim, dat toen nog bij Oekraïne hoorde. Ik sprak daar met veel mensen, die me de meest wonderlijke verhalen vertelden. Ik maakte veel foto’s maar mijn foto’s vertelden niet het hele verhaal. Zo kwam ik op het idee om te gaan filmen. CHRISTINE VAN HOUT

   

  Andere vertoningen

  Nieuwsbrief

  Altijd op de hoogte van filmmiddagen? Schrijft u in voor onze nieuwsbrief.
  captcha 

  Laatste BLOGBERICHTEN

  Zwarte Muil (Recensie)

  januari 11, 2020

  Opening 11-e seizoen

  augustus 21, 2019

  Speciale vertoning

  maart 13, 2019

  Met dank aan

  Copyright © 2019 Blinibioscoop. All Rights Reserved.